Quinoa­sa­la­de met eda­ma­me

De zachte smaak van de edamame (jonge sojabonen) past goed in deze salade van quinoa, rauwkost en de Aziatische dressing.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zachte smaak van de edamame (jonge sojabonen) past goed in deze salade van quinoa, rauwkost en de Aziatische dressing. 4 personen
2 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dop ondertussen de edamame. Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, olie en het limoensap.
  3. Rooster in een koekenpan zonder boter of olie het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Roer de quinoamix los met een vork. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de quinoamix in een ruime kom met de edamame, Hollandse rauwkost, bosuitjes en dressing. Verdeel over de borden en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden koriander.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met edamame

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met eda­ma­me

1
1
  • 275 g quinoamix

Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g edamame

Dop ondertussen de edamame.

3
3
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 2 el limoensap

Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, olie en het limoensap.

4
4
  • 3 el sesamzaad

Rooster in een koekenpan zonder boter of olie het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5

Roer de quinoamix los met een vork.

6
6
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

7
7
  • 300 g Hollandse rauwkost

Meng de quinoamix in een ruime kom met de edamame, Hollandse rauwkost, bosuitjes en dressing.

8
8

Verdeel over de borden en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.