Krui­den­ri­cot­ta met kro­kan­te ham

De ricotta kruid je zelf met verse basilicum en peterselie en serveer je op een bodem van houmous.

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht De ricotta kruid je zelf met verse basilicum en peterselie en serveer je op een bodem van houmous. 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak de plakjes Proscuitto di Parma in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant. Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Schep het basilicum, de peterselie en het citroensap door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Schep in elk glaasje 2 tl houmous en verdeel de kruidenricotta erover. Verkruimel de ham grof en steek de stukjes in de kruidenricotta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidenricotta met krokante ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­ri­cot­ta met kro­kan­te ham

1
1
  • 3 plakjes Prosciutto di Parma

Bak de plakjes Proscuitto di Parma in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant.

2
2
  • 1 el verse basilicum
  • 1 el verse peterselie

Snijd het basilicum en de peterselie fijn.

3
3
  • 1 el citroensap
  • 125 g ricotta

Schep het basilicum, de peterselie en het citroensap door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 8 tl houmous

Schep in elk glaasje 2 tl houmous en verdeel de kruidenricotta erover. Verkruimel de ham grof en steek de stukjes in de kruidenricotta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.