Ge­hakt­bal­len en ro­de biet­jes met pe­per

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd. Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.
  2. Verhit ¾ van de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe. Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.
  3. Smelt de rest van de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 614 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 46-47

Gehaktballen en rode bietjes met peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­len en ro­de biet­jes met pe­per

1
1
  • 1 snee bruinbrood
  • 1 ei
  • 5 g gehaktkruiden
  • 1 el mosterd

Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd.

2
2
  • 350 g rundergehakt

Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat.

3
3
  • 800 g aardappelen

Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.

4
4
  • 3 el boter
  • 18 g jus
  • 250 ml kraanwater

Verhit de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe.

5
5

Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.

6
6
  • 1 el boter
  • 800 g geraspte bietjes

Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden.

7
7
  • 25 g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.