Bal­le­tje, bal­le­tje

Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.
  2. Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.
  3. Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Balletje, balletje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bal­le­tje, bal­le­tje

1
1
  • 30 g boter
  • 700 g krieltjes

Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.

2
2
  • 300 g mager rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 tl mosterd

Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de moster. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.

4
4

Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.