Pa­pri­ka-zalm­qui­che

Knapperig bladerdeeg, zoete paprika en zilte zalmsnippers. Dé ingrediënten voor de perfecte hartige taart.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(393)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Knapperig bladerdeeg, zoete paprika en zilte zalmsnippers. Dé ingrediënten voor de perfecte hartige taart. 4 personen
3 393

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ontdooien. Vet de bakvorm in. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de paprika 5 min.
  2. Bedek de bakvorm met plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar.
  3. Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de paprika, zalmsnippers en kaas erdoor. Knip de dille erboven fijn en meng. Vul de vorm met het eiermengsel. Strooi de rest van de kaas erover. Zet midden in de hete oven en laat in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.
  4. Laat de quiche een beetje afkoelen en snijd in punten.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 46-47

Paprika-zalmquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka-zalm­qui­che

1
1
  • 6 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ontdooien.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 600 g gesneden paprika

Vet de bakvorm in. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de paprika 5 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 dl melk
  • 6 eieren

Bedek de bakvorm met plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar. Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 200 g zalmsnippers
  • 87½ g geraspte jonge kaas
  • 15 g dille

Roer de paprika, zalmsnippers en kaas erdoor. Knip de dille erboven fijn en meng. Vul de vorm met het eiermengsel.

5
5

Strooi de rest van de kaas erover. Zet midden in de hete oven en laat in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.

6
6

Laat de quiche een beetje afkoelen en snijd in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.