Zalm­qui­che

Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(464)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders. 4 personen
3 464

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
  3. Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zalmquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­qui­che

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg

Ontdooi het bladerdeeg.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 1 ui
  • 15 g bieslook

Snipper de ui en snijd de bieslook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 250 g zalmfilet, ontdooid

Snijd de zalmfilet in blokjes.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 450 g tuinerwten

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

7
7

Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.

8
8
  • 4 eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 100 g gemalen jonge kaas

Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm.

9
9

Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.