Port­peer­tje met gor­gon­zo­la

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de peren van boven naar beneden met een dunschiller, laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren naast elkaar in een kleine pan (ze moeten er net in passen) en schenk de port erover. Rasp de helft van de sinaasappelschil en doe de rasp bij de port. Breng de peren aan de kook en laat ze 10 minuten afgedekt op laag vuur koken. Neem de peren uit de pan en kook de port in 25 minuten in tot een siroopje. Snijd de peren doormidden en schep met een theelepel (of een meloenbolletjeslepel) het klokhuis eruit. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schep op elk bord 2 peerhelften, druppel er wat portsiroop overheen en serveer de gorgonzola erbij. Bestrooi met de hazelnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.