War­me ap­pels

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroentrekkertje of dunschiller een smal reepje uit de schil. Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken. Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter. Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter. Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnenmengsel. Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom. Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Laat ze uit de oven iets afkoelen. Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.