Herfst­stamp­pot­je met ap­pel en wor­tel

Alle herfstkleuren komen terug in deze stamppot van wortel, appel, ui en kerrie.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Alle herfstkleuren komen terug in deze stamppot van wortel, appel, ui en kerrie. 4 personen
3 148

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en wortels. Snijd de wortels in stukken en doe ze met de aardappelen in laag water in een diepe pan. Voeg naar smaak zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes. Giet af.
  2. Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel 5-8 min tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 sec. mee. Verhit de rest van olie in de koekenpan en bak hier de kaasburgers om en om bruin.
  3. Voeg het appelmengsel en de peterselie aan de afgegoten aardappel-wortelmengsel toe en stamp fijn. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kaasburgers ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 42-43

Herfststamppotje met appel en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­stamp­pot­je met ap­pel en wor­tel

1
1
  • 750 g winterwortels
  • 800 g aardappelen

Schil de aardappelen en wortels. Snijd de wortels in stukken en doe ze met de aardappelen in laag water in een diepe pan.

2
2

Voeg naar smaak zout toe.

3
3

Breng op hoog vuur aan de kook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes. Giet af.

4
4
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 30 g verse peterselie

Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl kerriepoeder

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel 5-8 min tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 sec. mee.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 180 g kaasburgers

Verhit de rest van olie in de koekenpan en bak hier de kaasburgers om en om bruin.

7
7

Voeg het appelmengsel en de peterselie aan de afgegoten aardappel-wortelmengsel toe en stamp fijn. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

8
8

Verdeel de stamppot over de borden en leg de kaasburgers ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.