Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Brrr! Met deze soep begint het griezelen al in de keuken.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Brrr! Met deze soep begint het griezelen al in de keuken. 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee. Voeg het warme water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje. Schep de soep in de kommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep. Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

1
1
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sneetjes wit casinobrood

Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.

4
4
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten

Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee. Voeg het warme water en de bouillontabletten toe.

5
5

Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje. Schep de soep in de kommen.

7
7
  • 75 ml tomatensap

Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep. Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.