Pom­poen­soep met mang­ochut­ney

Pompoen en mango: een gouden combi!

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Pompoen en mango: een gouden combi! 4 personen
3 193

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.

serveertip:

Lekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep met mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met mang­ochut­ney

1
1
  • 1½ kg pompoen

Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember

Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 1½ el curry madras

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1½ liter kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

5
5

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 el zure room
  • 4 el mangochutney

Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.

serveertip:

Lekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.