Ka­bel­jauw en to­maat en cour­get­te uit de oven

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
2 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bak de groenten onder in de oven in 20-25 min. gaar. Bereid de vis op een bakplaat of ovenvaste schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de bakplaat net iets boven het midden in de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappeldobbeltjes met de kruiden, peper en zout in ca. 10 min. gaar. Verdeel de visfilets en aardappelblokjes over borden. Schep de groenten ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 40-41

Kabeljauw en tomaat en courgette uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw en to­maat en cour­get­te uit de oven

1
1

Verwarm oven voor op 220 °C.

2
2
  • 500 g tomaten
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook

Halveer de tomaten. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes.

3
3
  • 1 el olijfolie

Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 kabeljauwfilet

Bak de groenten onder in de oven in 20-25 min. gaar. Bereid de vis op een bakplaat of ovenvaste schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Plaats de bakplaat net iets boven het midden in de oven.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 450 g aardappeldobbelsteentjes
  • 3 tl Provençaalse kruidenmix

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappeldobbeltjes met de kruiden, peper en zout in ca. 10 min. gaar.

7
7

Verdeel de visfilets en aardappelblokjes over borden. Schep de groenten ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.