Tor­tel­lo­ni met spi­na­zie uit de oven

Ideaal gerecht voor als je een etentje geeft: je bereidt alles van tevoren voor, en dan hoeft de schotel alleen nog de oven in.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ideaal gerecht voor als je een etentje geeft: je bereidt alles van tevoren voor, en dan hoeft de schotel alleen nog de oven in. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortelloni af. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de korstjes van de boterhammen en verkruimel het brood. Meng de kruimels met de pijnboompitten, olie, peper en eventueel zout.
  3. Verhit in een wok de rest an de olie en bak hierin de knoflook voor 1 min. Voeg de spinazie en rozijnen toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de tortelloni in de ovenschaal en meng met de spinazie. Strooi de pijnboompitten erover. Zet ca. 5 min. in de hete oven totdat het kruim goudbruin is. Schep de tortelloni op de borden, serveer met sour cream.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 32-33

Tortelloni met spinazie uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni met spi­na­zie uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g tortelloni verdi
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sneetjes brood
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortelloni af. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de korstjes van de boterhammen en verkruimel het brood. Meng de kruimels met de pijnboompitten, olie, peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 600 g verse spinazie
  • 50 g rozijnen

Verhit in een wok de rest an de olie en bak hierin de knoflook voor 1 min. Voeg de spinazie en rozijnen toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 125 ml sour cream

Schep de tortelloni in de ovenschaal en meng met de spinazie. Strooi de pijnboompitten erover. Zet ca. 5 min. in de hete oven totdat het kruim goudbruin is. Schep de tortelloni op de borden, serveer met sour cream.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.