Mar­tijns ge­pimp­te spi­na­zie­pan­nen­koe­ken

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer de bloem, de eieren, de melk en 1/4 theelepel zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Schep de spinazie door het uien-knoflookmengsel. Roer het spinazie-mengsel door het pannenkoekenbeslag en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie. Leg de pannenkoeken open op het aanrecht, verdeel de zalmsnippers en de dille erover en breng op smaak met zout en peper. Leg de pannenkoeken op borden en vouw ze op. Schep de crème fraîche op de borden en serveer direct.

Tip:

Familierecept AllerHande 8 2007. Martijn den Boer en zijn moeder Carla koesteren hun herinneringen aan zorgeloze zaterdagen. Na een dag op het strand of in het bos, stonden er steevast spinaziepannenkoeken op het menu. Martijn: ?Ik heb de pannenkoek van mijn moeder opgepimpt. Ik ben wat gaan experimenteren en ben zo tot deze pannenkoek met knoflook en zalm gekomen. Hij is pittiger en aangepast aan de huidige manier van koken. Deze pannenkoek schotel ik gerust mijn vrienden en bekenden voor, maar de ?ouderwetse? variant van mijn moeder blijft voor altijd in ons systeem.?

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.