Zalm­ter­ri­ne met spi­na­zie

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, bakvorm met deksel (inhoud ca. 1 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de spinazie 30 seconden in water. Laat uitlekken. Snijd de (ontdooide) zalm en de kabeljauw in plakken. Klop de eidooiers los. Meng de dooiers met de slagroom en peper en zout. Bekleed de vorm met een deel van de spinazie; laat de blaadjes over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Schep 2 eetlepels van het roommengsel in de vorm. Verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 eetlepel kappertjes. Leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over. Leg hierop de gerookte zalm. Herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel. Vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie. Leg de deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal. Schenk er wat heet water bij. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast. Meng de crème fraîche, het citroensap, de dille en de suiker met wat peper. Stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken. Serveer met het sausje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.