Ci­troen­bli­ni's

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 20 stuks
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de melk met de gist en suiker. Laat 5 min. staan. Klop met een mixer de dooiers luchtig. Voeg de bloem, 1 mespunt zout en de melk toe. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Rasp de gele schil van de citroen. Klop het eiwit stijf. Spatel met het rasp door het beslag. Smelt 1/4 van de boter in een koekenpan. Maak 5 bergjes beslag van ca. 5 cm. Bak de blini's in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Ga door tot het beslag op is.
  3. Verdeel de zalm in ca. 20 stukjes. Schep op elke blini 1/2 tl crème fraîche, de zalm en bieslook.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.