Bies­look­bli­ni's met zalm

Blini's: een kruising tussen een pannenkoek, een poffertje en een kleine eierkoek.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch borrelhapje Blini's: een kruising tussen een pannenkoek, een poffertje en een kleine eierkoek. 4 personen
2 43

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en dan het ei toe.
  2. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 door het beslag.
  3. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 2 min. Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s. Leg ze op een schaal.
  4. Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout. Bestrijk de blini’s met wat crème fraîche. Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.
  5. Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel nog wat peper.

bewaartip:

Je kunt de blini’s tot 3 dagen van tevoren bakken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze 2 min. in de magnetron op 700 watt of 5 min. in de oven op 180 °C.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bieslookblini's met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bies­look­bli­ni's met zalm

1
  • 150 g poffertjesmix
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 ml volle melk
  • 1 ei

Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en dan het ei toe.

2
  • 1 citroen
  • 25 g bieslook

Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 door het beslag.

3
  • 10 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 2 min.

4
  • 20 g boter

Maak met de boter nog 8 blini’s. Leg ze op een schaal.

5
  • 2 tl fijngeraspte mierikswortel
  • 125 g crème fraîche

Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout. Bestrijk de blini’s met wat crème fraîche.

6
  • 100 g gerookte zalm

Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.

7

Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel nog wat peper. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de blini’s tot 3 dagen van tevoren bakken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze 2 min. in de magnetron op 700 watt of 5 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.