Pas­ta met ge­rook­te kip en spi­na­zie

Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak.

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak. 4 personen
2 198

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af. Halveer de olijven. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.
  3. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 30-31

Pasta met gerookte kip en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­rook­te kip en spi­na­zie

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af.

2
2
  • 240 g zwarte olijven zonder pit

Halveer de olijven.

3
3
  • 4 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 300 g gerookte kipfiletreepjes
  • 600 g bladspinazie

Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.

6
6
  • 125 ml kookroom light

Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken.

7
7

Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.