Pit­ti­ge pen­ne met kip, au­ber­gi­ne en olij­ven

Door de kant-en-klare kruidenpasta krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de kant-en-klare kruidenpasta krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje. 4 personen
2 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm. Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de crème fraîche en het hete water toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.
  2. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.

bewaartip:

Bewaar de rest van de Flavour Pot afgesloten in de koelkast (max. 7 dagen). Lekker als smaakmaker in een curry of Aziatische soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige penne met kip, aubergine en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pen­ne met kip, au­ber­gi­ne en olij­ven

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gesneden uien
  • 2 aubergines

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm.

2
2
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • ½ kuipje Flavour Pot Mixed Chillies

Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3

Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee.

4
4
  • 250 g crème fraîche
  • 100 ml heet water

Voeg de crème fraîche en het hete water toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.

5
5
  • 250 g penne
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 15 g basilicum

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.

bewaartip:

Bewaar de rest van de Flavour Pot afgesloten in de koelkast (max. 7 dagen). Lekker als smaakmaker in een curry of Aziatische soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.