Ro­de­kool­stoof met kip en aard­ap­pel­pu­ree

Onder de smeuïge laag aardappelpuree wacht je een zoet-kruidige verrassing met pruimen, kip en kool.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Onder de smeuïge laag aardappelpuree wacht je een zoet-kruidige verrassing met pruimen, kip en kool. 4 personen
2 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder ondertussen de harde kern van de rodekool en snijd de kool in repen van ½ cm. Snijd de pruimen in stukjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de kool, pruimen en vadouvan 2 min. op middelhoog vuur. Voeg 250 ml water toe. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 10 min. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Schep de kip door de rodekool en zet het vuur uit.
  4. Giet de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen, het kookvocht en de rest van de olie met de pureestamper tot puree. Schep de bieslook erdoor.
  5. Schep de rodekoolstoof in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree gelijkmatig over en trek er met een vork banen door. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stoof met kip en aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g rodekool
  • 100 g gedroogde pruimen zonder pit

Verwijder ondertussen de harde kern van de rodekool en snijd de kool in repen van ½ cm. Snijd de pruimen in stukjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el vadouvan
  • 250 ml kraanwater

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de kool, pruimen en vadouvan 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe.

4
4

Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 10 min. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 135 g gerookte kipfilet
  • 25 g bieslook

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Schep de kip door de rodekool en zet het vuur uit.

6
6
  • 100 ml kookvocht
  • 2 el olijfolie

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen, het kookvocht en de olie met de pureestamper tot puree.

7
7

Schep de bieslook erdoor.

8
8

Schep de rodekoolstoof in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de puree gelijkmatig over en trek er met een vork banen door.

9
9

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.