Ge­stoof­de kip met ka­neel en prui­men

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in grote stukken. Dep de kipfiletstukken droog en bak ze samen met de uien in 2/3 van de olie in een braadpan mooi bruin. Voeg de kaneel toe en roerbak 5 min. Schenk er 300 ml water bij en stoof het gerecht 20 min. Voeg na 10 min. de pruimen toe.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak even op in 1/3 van de olie. Snijd de broccoli (roosjes en stelen) fijn. Breng ruim water aan de kook en kook de broccoli 3 min., laat uitlekken in een zeef.
  3. Snijd de helft van de peterselie fijn en schep dit met de broccoli door de couscous. Snijd de rest van de peterselie grof en strooi over het gerecht. Serveer de gestoofde kip met de broccolicouscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Gestoofde kip met kaneel en pruimen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de kip met ka­neel en prui­men

1
1
  • 3 uien
  • 380 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de ui en de kipfilet in grote stukken. Dep de kipfiletstukken droog en bak ze samen met de uien in de olie in een braadpan mooi bruin.

2
2
  • 2 tl kaneel
  • 100 g gewelde pruimen zonder pit

Voeg de kaneel toe en roerbak 5 min. Schenk er 300 ml water bij en stoof het gerecht 20 min. Voeg na 10 min. de pruimen toe.

3
3
  • 300 g couscous
  • 1 el olijfolie
  • 2 broccoli

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak even op in de olie. Snijd de broccoli (roosjes en stelen) fijn.

4
4

Breng ruim water aan de kook en kook de broccoli 3 min., laat uitlekken in een zeef.

5
5
  • 10 g platte peterselie

Snijd de helft van de peterselie fijn en schep dit met de broccoli door de couscous. Snijd de rest van de peterselie grof en strooi over het gerecht.

6
6

Serveer de gestoofde kip met de broccolicouscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.