Pas­ta­sa­la­de met brie en wal­no­ten

Een van onze favoriete salades. Romig, fris en met een bite.

(329)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een van onze favoriete salades. Romig, fris en met een bite. 4 personen
3 329

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.
  2. Snijd de brie in stukjes. Haal 4 mooie bladeren van de sla af en leg apart. Snijd de rest van de sla in repen. Snijd de uien in reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in vieren. Hak de walnoten grof. Meng de penne, slareepjes, ui, veldsla, radijs, stukjes brie en de walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng in een schaaltje de azijn, mayonaise en de mosterd en meng door de pastasalade. Leg de grote slabladeren in een schaal en schep de salade erin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 28-29

Pastasalade met brie en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met brie en wal­no­ten

1
1
  • 300 g penne rigate

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.

2
2
  • 220 g roombrie
  • 1 krop ijsbergsla

Snijd de brie in stukjes. Haal 4 mooie bladeren van de sla af en leg apart. Snijd de rest van de sla in repen.

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 bosje radijs
  • 55 g walnoten

Snijd de uien in reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in vieren. Hak de walnoten grof.

4
4
  • 75 g veldsla

Meng de penne, slareepjes, ui, veldsla, radijs, stukjes brie en de walnoten. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 4 el azijn
  • 8 el mayonaise
  • 2 el mosterd

Meng in een schaaltje de azijn, mayonaise en de mosterd en meng door de pastasalade. Leg de grote slabladeren in een schaal en schep de salade erin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.