Ge­gril­de zalm met avo­ca­domous­se

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (1 tl per 4 personen) van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de avocado met de staafmixer of in de keukenmachine met de helft van het citroensap en de zure room. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Snijd de bieslook fijn. Roer daarna de helft van de bieslook erdoor. Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets dun met de olie en rooster de zalmfilets 3 min. per kant, tot ze vanbuiten bruin en vanbinnen rosé zijn. Bedruppel de zalmfilets met de rest van het citroensap. Breng de vis op smaak met de citroenrasp, peper en zout. Serveer de zalmfilets met de avocadomousse en bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook.

combinatietip:

Lekker met een sinaasappelsalade (kijk op www.ah.nl/recepten).

video

Hoe moet je vlees en vis bak­ken?

Allerhande kids - 02:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde zalm met avocadomousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de zalm met avo­ca­domous­se

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (1 tl per 4 personen) van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 125 g zure room

Pureer de avocado met de staafmixer of in de keukenmachine met de helft van het citroensap en de zure room.

4
4

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 13 g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn. Roer daarna de helft van de bieslook erdoor.

6
6
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 verse zalmfilets

Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets dun met de olie en rooster de zalmfilets 3 min. per kant, tot ze vanbuiten bruin en vanbinnen rosé zijn.

7
7

Bedruppel de zalmfilets met de rest van het citroensap. Breng de vis op smaak met de citroenrasp, peper en zout.

8
8

Serveer de zalmfilets met de avocadomousse en bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook.

combinatietip:

Lekker met een sinaasappelsalade (kijk op www.ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.