Sint-ja­kobs­schel­pen op avo­ca­domous­se

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer
  • 4 cocktailglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.

bereidingstip:

De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sint-jakobsschelpen op avocadomousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sint-ja­kobs­schel­pen op avo­ca­domous­se

1
1
  • 1 rijpe avocado
  • 1 el citroensap
  • 1 el zure room
  • 2 olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje

Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 300 g sint-jakobsschelpen

Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege.

3
3

Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.

bereidingstip:

De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.