Thai beef sa­lad

(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
3 289

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan. Bestrijk de biefstuk dun met 1 el van de olie en gril de biefstuk 3-4 min. per kant, de binnenkant mag rosé blijven. Laat het vlees 5 min. rusten en snijd het daarna in repen.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  3. Klop in een kom het sap, de rasp, vissaus, sojasaus, suiker, de helft van de rode peper en de rest van de olie tot een dressing. Schep de dressing om met de biefstuk.
  4. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees er in dunne plakken af en snijd het in blokjes. Snijd de koriander en munt fijn. Schep de mango om met de sla, koriander, muntblaadjes en de biefstuk. Bestrooi met de rest van de rode peper.
video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Thai beef salad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai beef sa­lad

1
1
  • 2 biefstukken
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de biefstuk dun met de olie en gril de biefstuk 3-4 min. per kant, de binnenkant mag rosé blijven.

2
2
  • 1 limoen

Laat het vlees 5 min. rusten en snijd het daarna in repen. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukjes.

4
4
  • 1 el vissaus
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el olijfolie

Klop in een kom het sap, de rasp, vissaus, sojasaus, suiker, de helft van de rode peper en de rest van de olie tot een dressing.

5
5
  • 2 mango's

Schep de dressing om met de biefstuk. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees er in dunne plakken af en snijd het in blokjes.

6
6
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse munt

Snijd de koriander en munt fijn.

7
7
  • 100 g slamelange

Schep de mango om met de sla, koriander, muntblaadjes en de biefstuk. Bestrooi met de rest van de rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.