Man­go met si­naas­ap­pel­ho­ning­dres­sing

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan al omscheppend rondom goudbruin. Neem de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel honing en de limoenrasp door. Doe het mengsel over op een bord en laat het afkoelen.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Leg de partjes op keukenpapier. Laat het sinaasappelsap met het limoensap en 1 eetlepel honing in een steelpan tot de helft inkoken. Laat dit afkoelen.
  3. Schil de mango's met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Schep de plakken om met de partjes sinaasappel. Druppel de sinaasappel-honingdressing erover en strooi dan de noten erover. Strooi de muntblaadjes erover.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.