Maal­tijd­sa­la­de met sar­dien­tjes en crou­tons

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Slabladeren in stukken scheuren. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Plakken kaas in stukken breken. Sardientjes laten uitlekken en olie opvangen. Knoflook pellen en boven olie fijnpersen. Korsten van boterhammen verwijderen en boterhammen schuin doormidden snijden. Brood aan beide kanten met weinig knoflookolie bestrijken. Voor maken van croutons brood in droge, hete koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig bakken. In grote kom sla met dressing mengen. Op vier grote borden scheppen. Sardientjes, kaas, peterselie en croutons erover verdelen. Royaal met peper bestrooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 547 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.