Kip­cur­ry met bloem­kool

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf. 4 personen
3 222

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 min. op laag vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Bak de kipfilet al omscheppend 5 min. mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.
  3. Snijd de koriander fijn. Breng de kipcurry op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rijst over de kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van bloemkool kun je ook andere groenten gebruiken, zoals broccoli, courgette of worteltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kipcurry met bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cur­ry met bloem­kool

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 el milde currypasta

Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 min. op laag vuur.

3
3
  • 500 g kipfilet
  • 2 uien
  • 520 g bloemkoolroosjes

Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Bak de kipfilet al omscheppend 5 min. mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min.

4
4
  • 400 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook.

5
5

Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.

6
6
  • 8 g verse koriander

Breng de kipcurry op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de koriander fijn.

7
7

Verdeel de rijst over de kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van bloemkool kun je ook andere groenten gebruiken, zoals broccoli, courgette of worteltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.