Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie
From India with love.
850 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
1 kg
2 el
2
2 tl
400 ml
400 g
500 g
100 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 50 2016 - Allerhande Box week 50 2016
Allerhande Box Week 44 2017 - Allerhande Box Week 44 2017
Allerhande Box Week 25 2018 - Allerhande Box Week 25 2018
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.
Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
- bereidingstipJe kunt deze kipstoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren 6 min. op laag vuur en voeg op het laatste moment de spinazie toe.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Geurige kipstoof met bloemkool en babyspinazie
From India with love.

hoofdgerecht
4 personen
850 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.
Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
bereidingstip:Je kunt deze kipstoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren 6 min. op laag vuur en voeg op het laatste moment de spinazie toe.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
1 kg kipdrumsticks
2 el arachideolie
2 uien
2 tl garam masala
400 ml kokosmelk
400 g koelverse bloemkoolroosjes
500 g cherrytomaten
100 g babyspinazie




