Ker­rie­kip met bloem­kool

De Hollandse bloemkool krijgt een Indiaas tintje door de kerriesaus.

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De Hollandse bloemkool krijgt een Indiaas tintje door de kerriesaus. 4 personen
3 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kipfilet in stukjes en de ui in ringen. Doe de kip, ui en de bloemkool in de ovenschaal. Verdeel de kerriesaus erover en dek af met aluminiumfolie. Bak in ca. 40 min. gaar in de oven.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met het amandelschaafsel. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met naanbrood.

serveertip:

Voor een authentiek Indiaas accent en een kruidige smaak kunt u de kerrieschotel bestrooien met fijngesneden verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kerriekip met bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­kip met bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 600 g bloemkoolroosjes

Snijd de kipfilet in stukjes en de ui in ringen. Doe de kip, ui en de bloemkool in de ovenschaal.

3
3
  • 520 g kerriesaus

Verdeel de kerriesaus erover en dek af met aluminiumfolie. Bak in ca. 40 min. gaar in de oven.

4
4
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 2 el amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6

Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met het amandelschaafsel. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met naanbrood.

serveertip:

Voor een authentiek Indiaas accent en een kruidige smaak kunt u de kerrieschotel bestrooien met fijngesneden verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.