Qui­che met spek­jes en prei

Nodig wat mensen uit voor de lunch en serveer een eigengemaakte quiche met spekjes en prei.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(1.216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Nodig wat mensen uit voor de lunch en serveer een eigengemaakte quiche met spekjes en prei. 4 personen
3 1216

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ontdooien. Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn.
  2. Prei goed wassen en snijd de prei in dunne ringen. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier. Bak de prei in het achtergebleven spekvet 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
  3. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes, prei en wat peper door. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 min. gaar en goudbruin. Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 min. staan voor je 'm aansnijdt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.665 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met spekjes en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met spek­jes en prei

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

3
3
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 2 preien

Prei goed wassen en snijd de prei in dunne ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5
  • 250 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 4-5 min. goudbruin. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier.

6
6

Bak de prei in het achtergebleven spekvet 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

7
7
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 75 g geraspte belegen kaas

Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes, prei en wat peper door.

8
8

Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 25-30 min. gaar en goudbruin.

9
9

Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 min. staan voor je 'm aansnijdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.