Qui­che met kip & groen­te

Hier zijn kinderen gek op. En jij ook. Want behalve kip krijgen ze met deze quiche ook flink wat groente binnen.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Hier zijn kinderen gek op. En jij ook. Want behalve kip krijgen ze met deze quiche ook flink wat groente binnen. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1⁄2 cm. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes hartige- taartdeeg ontdooien. Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige-taartdeeg. Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met kip & groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met kip & groen­te

1
1
  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g geschilde bospeen

Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een ½ cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit.

3
3
  • 350 g kipdijfilet
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.

4
4

Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

5
5

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 225 g tuinerwten

Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.

8
8
  • 4 eieren
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes

Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg voor hartige taart.

10
10

Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.

11
11
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.