Mos­se­len met spek en Hol­land­se groen­ten

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei schoonmaken en in ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. Spek in stukjes snijden. Mosselen wassen. In grote pan 2 el olie verhitten en spek even uitbakken. Prei, knoflook en roerbakmix toevoegen en 5 min. meebakken. Met zout en peper op smaak brengen. In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelpartjes in 12 minuten gaar en bruin bakken. Mosselen en 300 ml water aan pan met groenten toevoegen. Mosselen 6 tot 8 min. koken tot ze openstaan, af en toe omschudden. Dichte schelpen verwijderen. Mosselen en groenten in schaal scheppen. Met krieltjes serveren. Lekker met mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.