Roer­ge­bak­ken sprui­ten met wal­no­ten

Roergebakken in kerrie-olie herken je je spruit niet meer terug.

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Roergebakken in kerrie-olie herken je je spruit niet meer terug. 2 personen
3 209

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de spruiten. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een wok en roer de kerriepoeder door de olie. Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze 3 min. Snijd de rode ui in reepjes, voeg toe en roerbak nog 2 min.
  2. Schenk het water erbij en laat de spruiten in nog 3-4 min. op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen. Schep de walnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

combinatietip:

Lekker bij gehaktballen met aardappelpuree.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Roergebakken spruiten met walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken sprui­ten met wal­no­ten

1
1
  • 350 g spruitjes
  • 28 g walnoten
  • 2 el wokolie
  • 2 tl kerriepoeder

Halveer de spruiten. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een wok en roer de kerriepoeder door de olie.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

2
2
  • 1 rode ui

Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze 3 min. Snijd de rode ui in reepjes, voeg toe en roerbak nog 2 min.

3
3
  • 100 ml kraanwater

Schenk het water erbij en laat de spruiten in nog 3-4 min. op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen.

4
4

Schep de walnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

combinatietip:

Lekker bij gehaktballen met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.