Pit­ti­ge chi­li sin car­ne

Sin carne betekent zonder vlees. Deze chili maak je namelijk met vegetarisch fijngehakt.

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Sin carne betekent zonder vlees. Deze chili maak je namelijk met vegetarisch fijngehakt. 4 personen
2 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
  2. Verhit 3 el olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en peper 1 min. Voeg de Quorn en paprika toe en bak 3 min. mee. Laat de mais uitlekken en voeg deze samen met de bonenschotel toe. Verwarm door en door. Maak pittig op smaak met zout en peper.
  3. Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes. Roer een dressing van de rest van de olie met de azijn en zout en peper. Meng de komkommer met de dressing.
  4. Serveer de bonenschotel met komkommersalade.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.500 mg
  • vezels 22 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 04-05

Pittige chili sin carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge chi­li sin car­ne

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Pel de ui en de knoflook en snipper ze.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 1 rode paprika

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie
  • 175 g Quorn fijngehakt

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en peper 1 min. Voeg de Quorn en paprika toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 300 g maiskorrels
  • 1240 g bonenschotel chili con carne

Laat de mais uitlekken en voeg deze samen met de bonenschotel toe. Verwarm door en door. Maak pittig op smaak met zout en peper.

6
6
  • 1 komkommer

Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.

7
7
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el azijn

Roer een dressing van de olie met de azijn en zout en peper. Meng de komkommer met de dressing.

8
8

Serveer de bonenschotel met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.