Bo­nen­scho­tel met avo­ca­do

Vegetarische versie van chili con carne. Lekker met knapperige tortillachips.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vegetarische versie van chili con carne. Lekker met knapperige tortillachips. 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de paprika's in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uien en knoflook 3 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Voeg de kidneybonen, kruidenmix en water toe en laat afgedekt 8 min. zachtjes sudderen.
  3. Roer af en toe. Schil ondertussen de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel het bonenmengsel over de borden. Verdeel de avocado erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met tortillachips.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 590 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 36-37

Bonenschotel met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen­scho­tel met avo­ca­do

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de paprika's in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 3 blikken kidneybonen

Laat de kidneybonen uitlekken.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uien en knoflook 3 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 175 g Quorn fijngehakt

Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 1 zakje kruidenmix chili con carne

Voeg de kidneybonen, kruidenmix en water toe en laat afgedekt 8 min. zachtjes sudderen.

6
6
  • 1 avocado

Roer af en toe. Schil ondertussen de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7

Verdeel het bonenmengsel over de borden. Verdeel de avocado erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.