Ro­de­kool­stamp­pot

Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  2. Snijd de appels in dobbelsteentjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin. Schep de appel uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit nog een el olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 min. tot deze begint te geuren.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chipolata's op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Schenk de wijn en bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 min. op laag vuur garen. Schep de chipolata's uit de pan. Breng de rodewijnjus op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Stamp de aardappelen met de warme melk en honing tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stamp­pot

1
1
  • 1 kg aardappelen

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 el olie
  • 3 appels

Snijd de appels in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.

3
3

Schep de blokjes uit de pan en breng ze op smaak peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el olie
  • 450 g rodekool

Schep de olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 min. tot deze begint te geuren.

5
5
  • 2 el olie
  • 8 varkenschipolata's

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chipolata's op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin.

6
6
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon

Schenk de wijn en bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 min. op laag vuur garen. Schep de chipolata's uit de pan.

7
7

Breng de rodewijnjus op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 ml melk
  • 3 el honing

Stamp de aardappelen met de warme melk en honing tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appelblokjes door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.