Ro­de­kool­stamp­pot met ge­krui­de worst­jes

Op en top Hollands, zoet en (niet té) kruidig: smaken die ook kinderen lekker vinden.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Op en top Hollands, zoet en (niet té) kruidig: smaken die ook kinderen lekker vinden. 4 personen
2 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 12 min. gaar. Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de stroop, jusmix en het water toe. Breng de jus al roerend met een garde aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Giet de aardappelen af. Stamp ze grof met de pureestamper. Schep de rodekool en de helft van de jus erdoor. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de stamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk er de rest van de jus in. Leg de worstjes erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolstamppot met gekruide worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stamp­pot met ge­krui­de worst­jes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 12 min. gaar.

2
2
  • 1 rode ui
  • 500 g gekookte rodekool met appel

Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de rode ui.

3
3
  • 270 g gekruide worstjes
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar.

4
4
  • 250 ml kraanwater
  • 1 el rinse appelstroop
  • 2 el olijfolie
  • 24 g jus met uitjes

Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de stroop, jusmix en het water toe.

5
5

Breng de jus al roerend met een garde aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken.

6
6

Giet de aardappelen af. Stamp ze grof met de pureestamper. Schep de rodekool en de helft van de jus erdoor. Breng op smaak met peper.

7
7

Schep de stamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk er de rest van de jus in. Leg de worstjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.