Bi­mi met ci­troen­moz­za­rel­la

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de houtachtige uiteinden van de bimi en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar. Doe de bimi in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

Tip:

Je kunt voor dit recept in plaats van bimi ook prima broccoli gebruiken. Pijnboompitten roosteren: Doe de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zet het vuur laag en blijf erbij staan. Schud de pitten regelmatig even om. Schep ze op een koud bord zodra ze goudbruin zijn, zodat ze niet verder garen.

Tip:

Bimi is een kruising van broccoli en Chinese groene kool, met een mildzoete, peperige smaak. Je eet 'm in z'n geheel, gestoomd, gekookt, roergebakken of rauw.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.