Bi­mi met spek en tijm

Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht. 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
  2. Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes bimi met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de bimi.
  3. Bak de bimi met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij de beef Wellington

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bimi met spek en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­mi met spek en tijm

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g bimi

Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.

3
3
  • 150 g Zeeuws spek

Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes bimi met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal.

4
4
  • 3 takjes tijm
  • 1 el olijfolie

Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de bimi.

5
5

Bak de bimi met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij de beef Wellington

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.