An­dij­vie­s­a­la­de met ei & spek

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
4 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren ca. 6 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in parten.
  2. Bak ondertussen de plakjes spek in ca. 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de stronk en de buitenste bladeren van de andijvie. Was en droog de bladeren en scheur ze in grove stukken.
  3. Klop de olie, de azijn, de mosterd en de suiker in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de andijvie en de radijs toe en meng de dressing erdoor. Verdeel de eieren en het spek erover.
video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.