Snij­biet met bi­mi en brood­kruim

Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit oosterse gerecht met kokosmelk.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit oosterse gerecht met kokosmelk. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de bimi in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de bimi, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.

combinatietip:

Lekker met gegrilde schelvis.

bewaartip:

Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Snijbiet met bimi en broodkruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snij­biet met bi­mi en brood­kruim

1
1
  • 4 sneetjes witbrood

Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes.

2
2
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g bimi

Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de bimi in 2 gelijke stukken.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

4
4
  • 1 el venkelzaad
  • 4 el cashewnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 1 el curry madras

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min.

6
6
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de bimi, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.

7
7
  • 4 el arachideolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe.

8
8

Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur.

9
9
  • 150 g snijbiet

Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.

combinatietip:

Lekker met gegrilde schelvis.

bewaartip:

Je kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.