Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met worst

Geen zin om lang in de keuken te staan op een zwoele zomeravond? Goede reden om voor deze heerlijke salade te kiezen!

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Geen zin om lang in de keuken te staan op een zwoele zomeravond? Goede reden om voor deze heerlijke salade te kiezen! 4 personen
3 101

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Ontvel de worst en snijd in plakjes. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Meng de pasta met de tapenade, paprika, worst en champignons. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Hak de peterselie fijn, bestrooi de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Lauwwarme pastasalade met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met worst

1
1
  • 400 g fusilli
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 400 g champignons

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 140 g droge worst
  • 4 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 15 g verse peterselie

Ontvel de worst en snijd in plakjes. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Meng de pasta met de tapenade, paprika, worst en champignons. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Hak de peterselie fijn, bestrooi de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.