Groe­ne as­per­ges met ka­bel­jauw

De ham en tapenade in dit gerecht zorgen voor een Italiaans tintje.

(323)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De ham en tapenade in dit gerecht zorgen voor een Italiaans tintje. 4 personen
3 323

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de kabeljauw ontdooien. Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel over de braadslee of ovenschaal. Meng de aardappelen met ¾ van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd het kapje van de bol knoflook en zet de bol bij de aardappelen. Rooster het geheel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Schep af en toe om.
  2. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges schuin doormidden. Schep de rest van de olie erdoor. Dep de vis droog, bestrijk met de tapenade en bestrooi met (versgemalen) peper. Wikkel elk stukje vis in een plak ham.
  3. Neem de aardappelen na 20 min. uit de oven en houd de knoflook apart. Schep de aardappelen om met de asperges en leg de kabeljauwfilets er bovenop. Zet weer in de oven en bak de vis in ca. 20 min. gaar. Knijp de gepofte knoflookteentjes uit de vliesjes en snijd ze fijn. Meng met de crème fraîche en serveer bij het aardappel-aspergemengsel.

variatietip:

Voor een slankere variant kun je de crème fraîche vervangen door Griekse yoghurt 0% vet

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groene asperges met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne as­per­ges met ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet

Laat de kabeljauw ontdooien.

3
3
  • 600 g pommes rouges

Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verdeel over de braadslee of ovenschaal. Meng de aardappelen met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 bol knoflook

Snijd het kapje van de bol knoflook en zet bij de aardappelen. Rooster het geheel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Schep af en toe om.

6
6
  • 700 g groene asperges
  • 1 el olijfolie

Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges schuin doormidden. Schep de olie erdoor.

7
7
  • 4 tl tapenade van zongedroogde tomaten
  • 4 plakken parmaham

Dep de vis droog, bestrijk met de tapenade en bestrooi met (versgemalen) peper. Wikkel elk stukje vis in een plak ham.

8
8

Neem de aardappelen na 20 min. uit de oven en houd de knoflook apart.

9
9

Schep de aardappelen om met de asperges en leg de kabeljauwfilets er bovenop. Zet weer in de oven en bak de vis in ca. 20 min. gaar.

10
10
  • 125 ml crème fraîche

Knijp de gepofte knoflookteentjes uit de vliesjes en snijd ze fijn. Meng met de crème fraîche en serveer bij het aardappel-aspergemengsel.

variatietip:

Voor een slankere variant kun je de crème fraîche vervangen door Griekse yoghurt 0% vet

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.