Ro­mi­ge pa­pri­ka-pom­poen­soep

Deze maaltijdsoep is een winterwonder. De geroosterde paprika’s maken de soep lekker zoet.

(1.023)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze maaltijdsoep is een winterwonder. De geroosterde paprika’s maken de soep lekker zoet. 4 personen
3 1023

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de pompoen in parten en verwijder zaden en draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de schil van de pompoen en snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit in een soeppan de margarine en bak de ui en de pompoen 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng de soep aan de kook en 15 min. laten koken.
  3. Gegrilde paprika's afgieten en in reepjes snijden. Voeg de Finesse voor koken en helft van paprika toe aan de soep. Pureer met een staafmixer. Verwarm de soep goed en breng hem met zout en peper op smaak. Garneer de soep met de rest van de paprika en de kaas. Rooster het brood en serveer bij de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.100 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Romige paprika-pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pa­pri­ka-pom­poen­soep

1
1
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten en verwijder zaden en draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de schil van de pompoen en snijd in kleine stukjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 4 el vloeibare margarine

Verhit in een soeppan de margarine en bak de ui en de pompoen 5 min. zachtjes.

4
4
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 750 ml kraanwater

Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng de soep aan de kook en 15 min. laten koken.

5
5
  • 250 g gegrilde paprika's

Gegrilde paprika's afgieten en in reepjes snijden.

6
6
  • 250 ml finesse voor koken

Voeg de Finesse voor koken en helft van paprika toe aan de soep. Pureer met een staafmixer.

7
7
  • 75 g gemalen oude kaas 48+

Verwarm de soep goed en breng hem met peper en zout op smaak. Garneer de soep met de rest van de paprika en de kaas.

8
8
  • ½ volkorenbrood

Rooster het brood en serveer bij de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.