Zoet­zu­re bloem­kool

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bloemkoolroosjes iets kleiner. Verwarm in een pan op een matig vuur de azijn met de gembersiroop, de geelwortel en 3 eetlepels water bijna tot aan het kookpunt. Meng er de bloemkoolroosjes door. Zet het vuur lager en laat de roosjes in ca. 10 minuten met een deksel op de pan zachtjes stoven tot ze beetgaar zijn. Schep het geheel tussentijds enkele malen om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bloemkoolroosjes in het vocht afkoelen. Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de pan. Schep ze in een schaal. Lekker als tafelzuur bij Indonesische gerechten, bijvoorbeeld nasi goreng.

Tip:

Gembersiroop over? Het is ook heerlijk als zoet accent in toetjes of in Indische gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.