Spek­lap­je met zoet­zu­re biet­jes

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de speklappen aan beide zijden met peper en zout en bak ze in 18 min. goudbruin en gaar; keer regelmatig. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. bruin en gaar. Snijd de ui in halve ringen en de bieten in partjes. Neem de speklappen uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm. Schenk het vet op 2 el na uit de pan. Fruit in de pan de ui 1 min. Schep de bietjes erdoor en bak nog 2-3 min. Voeg de azijn en de gembersiroop toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met de tijm en peper en zout. Verdeel de speklappen en de krieltjes over borden en schep de zoetzure bietjes erbij.

variatietip:

Vervang de gembersiroop door honing voor een mildere zoete smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Speklapje met zoetzure bietjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek­lap­je met zoet­zu­re biet­jes

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 4 speklapjes

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de speklappen aan beide zijden met peper en zout en bak ze in 18 min. goudbruin en gaar; keer regelmatig.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 800 g gekruide minikrieltjes
  • 1 ui
  • 500 g gekookte bieten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. bruin en gaar. Snijd de ui in halve ringen en de bieten in partjes.

3
3

Neem de speklappen uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm. Schenk het vet op 2 el na uit de pan. Fruit in de pan de ui 1 min.

4
4
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el gembersiroop

Schep de bietjes erdoor en bak nog 2-3 min. Voeg de azijn en de gembersiroop toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met de tijm en peper en zout.

5
5

Verdeel de speklappen en de krieltjes over borden en schep de zoetzure bietjes erbij.

variatietip:

Vervang de gembersiroop door honing voor een mildere zoete smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.