Ge­ma­ri­neer­de zoet­zu­re ui­en

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine weckpot inhoud ca. 3/4 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uien pellen en in dunne partjes van gelijke grootte snijden. Partjes in weckfles leggen. Citroenen uitpersen. In kommetje citroensap, olie, gember siroop en koenjit door elkaar kloppen. Mengsel over uienpartjes schenken en met peperkorrels erdoor scheppen. Laurierblaadjes laurier tussen uien steken, weckfles afsluiten en minstens 4 uur laten staan; af en toe omscheppen. Zoetzure uien tot gebruik in weckfles in koelkast bewaren. Uien zijn ongeveer 4 dagen houdbaar. Lekker bij Indische gerechten of door salades

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.