Roer­ge­bak­ken bloem­kool

Snel wokgerecht met pit: de bloemkool gaat op de Aziatische toer.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Snel wokgerecht met pit: de bloemkool gaat op de Aziatische toer. 2 personen
2 147

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de gember en snijd deze, de knoflook en chilipeper fijn. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe.
  2. Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 17 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roergebakken bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken bloem­kool

1
1
  • 2 tomaten

Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

2
2

Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

3
3
  • 2 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper

Schil de gember en snijd deze, de knoflook en chilipeper fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 1 tl kerriepoeder

Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe.

5
5

Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.