Pom­poen­taart met pe­can­no­ten

Door de donkere basterdsuiker smaakt de pompoen nóg zoeter. Op en top herfst, deze taart met crunchy noten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de donkere basterdsuiker smaakt de pompoen nóg zoeter. Op en top herfst, deze taart met crunchy noten. 4 personen
3 289

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in met wat boter.
  2. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ham in blokjes. Meng de basterdsuiker, hot peppersauce, ketchup en olie met het zout en peper in een kom. Schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor.
  3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar. Rol uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.
  4. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Bak iets onder het midden in 30-40 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoentaart met pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­taart met pe­can­no­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in met de boter.

3
  • 600 g pompoen

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
  • 150 g ham

Snijd de ham in blokjes.

5
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl hot peppersauce
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el olie
  • 1 tl zout
  • 80 g pecannoten

Meng de basterdsuiker, hot peppersauce, ketchup en olie met het zout en peper in een kom. Schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor.

6
  • 2 el bloem
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar. Rol uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede.

7

Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.

8
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.

9

Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Bak iets onder het midden in 30-40 min. goudbruin.

10

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.